Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / Zorgloonwijzer
loonwijzer.nl
loonwijzer.nl
 
Wat verdienen jouw collega's in de zorg?

Hoeveel salaris krijg je met meer werkervaring? Scheelt het of je in een groot of klein ziekenhuis werkt? Je ziet het allemaal in de Salaris Check!

Werknemers in de zorg ervaren de inhoud van hun werk erg positief , maar over het salaris, de hoge werkdruk en beperkte doorgroeimogelijkheden zijn ze negatief. Dit blijkt uit onderzoek naar het imago van de zorgsector van september 2009 onder 2500 werknemers. Nederland was één van de zes EU-landen die vergeleken zijn in het internationale onderzoek, welke ook vergeleek met de situatie in Brazilië en Zuid-Afrika. 

Salaris en werkdruk Verpleegkundigen wereldwijd: wat denk jij?

Verpleegkundigen Sandra en TrishDe werkdruk van verpleegkundigen Sandra in Leeuwarden en Trish in Zuid-Afrika is groot, net als de salarisverschillen. Deel je eigen ervaring of geef je mening!

Lees ook: salaris en werk secretaresses in vijf landen

Zzp’ers houden bij het bepalen van hun tarief rekening met de tarieven van bemiddelingsbureau’s om zichzelf niet uit de markt te prijzen. 

De PGB-vergoedingen zijn vaak de basis voor het bepalen van het tarief. En als de zzp'ers via een bemiddelingsbureau werken, zijn de uurtarieven een stuk lager

Hier zie je welke tarieven zzp'ers in de zorg rekenen bij verpleging, persoonlijke verzorging of begeleiding.

Werknemers in de zorg hebben te maken met pensioenverzekeraar PGGM. Je kunt  rond je 62ste stoppen met werken. Als je later met pensioen gaat, word je financieel beloond.

15 specialisten met meer dan 4 ton

SpecialistenMedisch specialisten van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam hebben voor een spectaculaire stijging gezorgd van topsalarissen van meer dan 4 ton in de (semi)publieke sector. Hun salarissen verdubbelden in een jaar tijd. Als de nieuwe wet wopt wordt aangenomen door de tweede kamer, beslist de minister wat de norm wordt in de zorgsector.

Lees ook: een fatsoenlijk topsalaris, kan dat?

Foto: Gov/Ba

Verpleegkundigen in Nederland verdienen met gemiddeld € 2725 per maand minder dan collega's in de UK, België en Duitsland. Maar meer dan hun Spaanse en Finse collega's. Dat blijkt uit onderzoek (2007) van het Loonwijzerteam uit Finland.

loonwijzer.nl