Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

U bent hier: Home / VrouwenLoonwijzer
loonwijzer.nl
loonwijzer.nl
 

Krijgt je mannelijke collega meer salaris? Je ziet het in de Salaris Check

Het ideale bedrijf voor werkende ouders houdt rekening met schooltijden, biedt deeltijdwerk en thuiswerken aan, heeft eigen kinderopvang of levert een financiële bijdrage. Bestaan zulke werkegevers? Jazeker!

Thuiswerken: onkostenvergoeding en tips

Vrouwvriendelijke bedrijven: werk en leven prettig combineren

Mantelzorg: financiële tegemoedkomingen

Ziekte en WIA: de regels in één oogopslag

Zorgverzekering: wat je betaalt en ontvangt

Pensioen: hoe je pensioen geregeld is

Is het voor je salaris gunstig een baan met veel mannelijke collega's te kiezen? In welk beroep verdien je als vrouw met thuiswonende kinderen meer of minder? De antwoorden vind je bij de salaristips.

Vrouwen verdienen gemiddeld 18,5% minder dan mannen. Wat kun je er tegen doen?

Driekwart van de werkende vrouwen heeft een deeltijdbaan. Dat beïnvloedt je carrière. Weet van tevoren wat de consequenties zijn als je parttime gaat werken

Uitzendwerk

Ben je uitzendkracht? Lees hier verder over je rechten!

Kindgebonden budget, kinderopvangtoeslag en kinderbijslag. Hoeveel krijg je?

Reken uit wat meer uren werken oplevert

Meer uren werken = meer salaris. Stel dat je bruto een paar honderd euro meer kunt verdienen door langer te werken. Wat houd je er netto aan over? Reken het uit met de Bruto/netto check.

Nederlandse vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in het (hogere) management. Door beleidsinterventies, zoals vrouwennetwerken en mentorprogramma's, moet in de man-vrouwverhoudingen verandering worden gebracht. Vrouwen aan de top biedt een overzicht van zulke interventies.

Vrouwen die werken in een team met voornamelijk mannen zijn iets minder gelukkig dan andere vrouwen, blijkt uit de Loonwijzer salarisenquête.

Lagere opleiding en vrouw zijn drukken salaris meer omlaag dan onderbreking door zwangerschapsverlof of sabbatical.

SchoonmaaksterOok al heb je geen officeel contract, je hebt wél recht op vakantiegeld, betaald zwangerschapsverlof en goede werkomstandigheden. Jouw rechten als schoonmaakster, nanny of gezelschapsdame vind je hier. Of je nu wel of geen verblijfspapieren hebt, deze basisrechten gelden voor iedereen.

loonwijzer.nl